Инса ЕООД
Инса Газ
св елисавета

 

Групата „Инса” стана спонсор на българския талант в супермото Ангел Караньотов

(21 август 2009 г.) Групата компании за производство, преработка и търговия с петролни продукти „Инса” стана официален спонсор на българския талант в супермото Ангел Караньотов. 15-годишният състезател, който е считан за един от най-перспективните състезатели в цяла Европа, ще бъде подкрепян финансово от групата през следващата година.


„За нас е много приятно и интересно да помагаме на Ангел да прави това, което умее най-добре и да развива безспорния си талант. Постиженията му до момента са изумителни и за нас като водеща компания в областта на петролните продукти и горивата е естествено да го подкрепим. Смятам, че сътрудничеството ни има сериозен потенциал”, каза Георги Самуилов, собственик на групата „Инса”. В нея влизат компанията за производство и търговия на петролни продукти „Инса Ойл”, „Инса Газ” - търговска база за съхранение и търговия с газ пропан-бутан, „Инса Порт” – модерна складова петролна база с транспортен ж.п. и авто терминал, компанията за производство на моторни, трансмисионни и индустриални масла „Инса” ЕООД и модерният медицински център „Света Елисавета”.


Ангел Караньотов кара кросов мотор от 4-годишна възраст. Първата си титла печели като 10-годишен през 2004 г., когато става републикански шампион по суперкрос до 65 куб. см. Включен е в класацията Топ 10 на Европа за 2004 г. Караньотов е републикански и балкански шампион по мотокрос в клас до 65 куб. см за 2005 г. и в клас до 85 куб. см - за 2007 г. През миналата година е републикански шампион и първи в Източноевропейския шампионат по супермото в клас до 85 куб.см.


2009 г. е дебютната му година в състезанията при мъжете. В края на юли т.г. Ангел спечели в клас S1 третия кръг на Европейската купa по супермото на писта „Долна Митрополия” край Плевен. През юли завърши първи на „Grand Prix – Кюстендил 2009” в клас SM-S1 до 450 куб. см. Караньотов се състезава с мотор KTM.